Paralela 45 Experience

Circuite Europa

Circuite Albania

Plasata in vestul peninsulei Balcanice, la marea Adriatica, Albania, sau «Tara Vulturilor» in limba albaneza, se invecineaza cu Muntenegru, Macedonia, Serbia si cu Grecia. Sunt multe de povestit despre Albania si rolul sau in istoria europeana, sau despre imnul Albaniei, a carui muzica a compus-o Ciprian Porumbescu, sau despre faptul ca limba albaneza detine una dintre cele mai vechi radacini din Europa. Haideti sa descoperim aceasta tara impreuna!

Anglia - Londra

Circuite Anglia

O colectie de circuite ce includ atat Anglia cat si restul tarilor din Regatul Unit ( Marea Britanie). Dati click pe poza!

Armenia Yerevan

Circuite Armenia

Zona Caucazului este una dintre cele mai interesante regiuni din lume, un amestec unic de culturi si istorie, un loc special, o intersectie intre Europa si Asia. De la plajele stancoase ale Marii Negre pana la muntii inalti care separa regiunea de Rusia si apoi pana la malurile blande ale Marii Caspice, totul genereza emotii unice. Trei tari mici - Georgia, Armenia si Azerbaijan au facut odata o parte din cele 15 republici ale URSS.

Azerbaidjan - Baku

Circuite  Azerbaidjan

Zona Caucazului este una dintre cele mai interesante regiuni din lume, un amestec unic de culturi si istorie, un loc special, o intersectie intre Europa si Asia. De la plajele stancoase ale Marii Negre pana la muntii inalti care separa regiunea de Rusia si apoi pana la malurile blande ale Marii Caspice, totul genereza emotii unice. Trei tari mici - Georgia, Armenia si Azerbaijan au facut odata o parte din cele 15 republici ale URSS.

Austria - Viena

Circuite Austria

Originile Austriei moderne datează din vremea dinastiei de Habsburg când marea majoritate a țării făcea parte din Sfântul Imperiu Roman. În secolele al XVII-lea și al XVIII-lea, Austria a devenit una din marile puteri ale Europei și, ca urmare a încoronării lui Napoleon I ca împărat al francezilor, Imperiul Austriac a fost proclamat oficial în 1804. În 1867, Imperiul Austriac a fost transformat în Austro-Ungaria.

Circuite Belgia

Belgia este situată pe frontiera ce divide Europa germanică de Europa latină iar cele două mari regiuni ale țării marchează acest lucru. Regiunea de limbă neerlandeză Flandra, situată în jumătatea de nord a țării, are 58% din populație iar regiunea de limbă franceză Valonia, situată în jumătatea de sud, are 32% din populație. Regiunea Capitalei Bruxelles, oficial bilingvă, este o enclavă majoritar francofonă situată în Regiunea Flamandă.

Circuite  Bosnia și Herțegovina

Bosnia și Herzegovina a fost una din cele 6 republici ale Iugoslaviei. Și-a câștigat independența în cursul războaielor din anii 1990 și, în conformitate cu Acordul Dayton, este administrată de un reprezentant numit de Consiliul de Securitate al ONU. Este descentralizată și împărțită din punct de vedere administrativ în două entități, Federația Bosniei și Herțegovinei și Republika Srpska.

Bulgaria - Veliko Tarnovo

Circuite Bulgaria

Fondata în urma cu peste 1000 de ani, Bulgaria este unul dintre cele mai vechi state ale Europei. Desi ocupa doar 2% din teritoriul batranului continent, aceasta tara isi surprinde vizitatorii, prin cele 30.000 de monumente istorice, din care 7 sunt incluse în patrimonial mondial UNESCO, prin cele 36 de situri culturale, 160 de manastiri, 330 de muzee şi galerii.

Cehia - Praga

Circuite Cehia

Capitala Cehiei si cel mai vizitat oras este Praga. Praga este echivalentul Parisului in materie de frumusete. Istoria sa este veche de un mileniu, iar berea este cea mai buna din Europa. Nu este surprinzator faptul ca dupa revolutia de catifea din 1989, vizitatori din toata lumea au venit in numar mare sa vada minunile acestui oras: podul Carol, castelul din Praga si molcomul rau Vltava care a inspirat cea mai frumoasa compozitie a lui Smetana.

Circuite Cipru

Cipru sau „Stancile Afroditei”- fermecatoarea insula din Marea Mediterana ce a sedus si a inspirat generatii intregi prin farmecul istoric si plajele minunate cu nisip fin si ape limpezi, mai ales pentru ca legendele spun ca aici s-a nascut preaiubita zeita Afrodita. Numele insulei deriva din grecescul "arama", Cipru fiind considerat totodata si locul de nastere al civilizatiei grecesti miceniene cu 3000 de ani I.C.

Croatia - Dubrovnik

Circuite Croatia

Coasta Marii Adriatice este o destinatie de vacanta pentru toate anotimpurile, care inseamna cultura, istorie si multa traditie. Este o lume diferita, cu aspect dramatic, ziduri muntoase care adapostesc maslini, palmieri si vegetatie, in spatele carora ne asteapta, impietrite de secole, porturi venetiene si orase medievale, cu case impunatoare, lipite intre ele.

Danemarca - Copenhaga

Circuite Danemarca

Istoria Danemarcei a fost influențată în mod deosebit de poziția sa geografică între mările Nordului și Baltică. De aceea, ea s-a aflat între Suedia și Germania, fiind în centrul luptei pentru controlul asupra Mării Baltice; înainte de construirea canalului Kiel, trecerea din Atlantic în Marea Baltică se putea face doar prin cele trei Strâmtori Daneze.

Circuite Elvetia

Elvetia este o tara renumita pentru nivelul de trai ridicat si pentru peisajele sale superbe, pentru eleganta si cultura de exceptie, unde convietuiesc vorbitorii celor 4 limbi oficiale: franceza, germana, retoromana si italiana.

Circuite Estonia

Estonia este o republică parlamentară împărțită în 15 subdiviziuni, denumite individual maakond. Capitala și cel mai mare oraș este Tallinn. Cu o populație de 1,29 milioane de locuitori, este una dintre cele mai puțin populate state membre ale Uniunii Europene, ale Zonei Euro și ale NATO. Estonia are cel mai mare produs intern brut pe cap de locuitor dintre toate fostele republici ale URSS.

Finlanda - Helsinki

Circuite Finlanda

Pe cât de îndepărtate şi de învăluite de mister, pe atât de pline de farmec, teritoriile de dincolo de Cercul Polar au fascinat şi au captivat imaginaţia noastră dintotdeauna. Puţin populate, stăpânite în mare parte a anului de întuneric şi de temperaturi ce adeseori coboară sub pragul de îngheţ, aceste locuri au fost binecuvântate de un peisaj cu totul ieşit din comun.

Franta - Paris

Circuite Franta

De la savoarea, arta si romantismul Parisului la grandorea Alpilor si frumoasele castele de pe Valea Loarei, o vizita in Franta iti va furniza amintiri pentru o viata. Franta este o tara a marilor contraste, oferind o varietate nesfarsita de destinatii turistice, o mare diversitate geografica, gastronomica si climatica, pe langa bogatia patrimoniului cultural si artistic.

Georgia - Tbilisi

Circuite Georgia

Zona Caucazului este una dintre cele mai interesante regiuni din lume, un amestec unic de culturi si istorie, un loc special, o intersectie intre Europa si Asia. De la plajele stancoase ale Marii Negre pana la muntii inalti care separa regiunea de Rusia si apoi pana la malurile blande ale Marii Caspice, totul genereza emotii unice. Trei tari mici - Georgia, Armenia si Azerbaijan au facut odata o parte din cele 15 republici ale URSS.

Circuite Germania

Prima carte printată din lume, 81 de milioane de locuitori, 2100 de castele, 1500 de mărci de bere, 1000 de tipuri de cârnați, 65% din autostrăzi fără limită de viteză și cele mai multe grădini zoologice din lume: 400 la număr. Sunt doar câteva dintre cifrele care fac Germania interesantă dincolo de istoria sa tumultuoasă și rolul asumat de actor principal pe scena politică a Europei.

Grecia Atena

Circuite Grecia

Grecia se afla in sudul Peninsulei Balcanice, in locul unde se intalnesc trei mari: Egee, Ionica si Mediterana. Cu o istorie si civilizatie de mii de ani, nu e de mirare faptul ca exista multe lucruri uimitoare pe care le poti afla, vizitand-o. A avut o contribuție enorma la dezvoltarea lumii moderne, fiind considerata leaganul civilizatiei si locul unde s-au nascut democratia, teatrul, jocurile olimpice si filosofia.

Circuite Irlanda

Daca preferi in locul plajelor exotice farmecul nordic, ruinele cu povesti istorice si traditia unui spatiu necunoscut, Irlanda este o destinatie perfecta, care imbina armonios istoria, traditiile si romantismul. Stralucitoarea civilizatie celtica este o prezenta permanenta a Irlandei - de la cercurile megalitice si pana la castele. Traind intr-un peisaj de basm, nu poti sa nu crezi in povesti. Intr-o lume a tehnologiei si vitezei, Irlanda nu doar isi cunoaste miturile si traditiile stramosesti ci acestea sunt o constanta a societatii lor

Islanda - Reykjavik

Circuite Islanda

Islanda este ultimul loc de pe Pământ unde s-au stabilit oameni, iar dacă daţi curs invitaţiei noastre de a o vizita, vă veţi convinge că au făcut o alegere foarte inspirată. Deşi are doar puţin peste 360 de mii de locuitori, este o ţară spectaculoasă dominată de peisaje şi fenomene ale naturii unice, care uneori par desprinse de pe altă planetă. Vulcanii neliniştiţi, gheţarii care se topesc, cascadele care îţi taie răsuflarea, incredibilele gheizere şi apele termale situează Islanda în topul celor mai căutate destinaţii de călătorie din Europa.

Italia Roma

Circuite Italia

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Circuite Kazakhstan

La hotarul dintre Orient şi Occident, între întinderea falnicilor munţi Ural, imensitatea teritoriului Rusiei şi a Mării Caspice, se află câteva dintre ţările cele mai vechi ale continentului asiatic, peste care s-au succedat unele dintre cele mai puternice imperii ale umanităţii, țări a căror istorie este strâns legată de legendarul Drum al Mătăsii, care a unit timp de secole Europa de Asia de Est, transportând mărfuri, dar şi idei şi ştiinţă

Circuite Lituania

Lituania este o tara care atrage turisti curiosi din multe colturi ale lumii. Aceasta mai este faimoasa pentru preturile mici de care dispune si pentru frumusetea arhitecturala care impresioneaza la fiecare pas. Aici localnicii iubesc muzica jazz, de aceea vei gasi muzica live jazz in multe localuri. Daca nu esti fan circuit, poti oricand incerca o croaziera in Marea Baltica, in care vizitarea Lituaniei sa fie inclusa in program. Ce spui de o vacanta?

Circuite Letonia

Intr-un circuit in Letonia veti explora o multitudine de atractii naturale, asta pentru ca aceasta destinatie este impanzita cu parcuri naturale si rezervatii. Cele mai cunoscute dintre acestea sunt urmatoarele: Parcul National Razna, Parcul National Kemeri si Gauja. In zonele urbane, printre care si in Riga, veti putea vizita monumente istorice si arhitecturale. Hai in circuit in Letona sa descoperi una dintre cele mai bogate regiuni de la Marea Baltica!

Circuite Liechtenstein

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Circuite Luxembourg

Luxembourg mai este numit si orasul elegantei, fiind o destinatie care inspira ordine si echilibru. Luxemburg se mandreste cu peste 100 de fortificatii si castele.Luxemburg este o destinatie cu o cultura bogata, care va poate transforma vacanta intr-o experienta inedita de calatorie.

Circuite Malta

Cu un amestec delicios arabo-italiano-britanic, Malta este o fortareata apreciata de turisti, dar si un loc romantic, plin de cladiri de vis, din calcar de culoarea mierii si de stradute inguste care duc spre mare. Iar pentru toate astea reprezinta locul perfect pentru vacanta de vara.

Circuite Muntenegru

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Norvegia Geiranger Fjord5

Circuite Norvegia

Exploreaza maiestuoasele fiorduri din Geiranger, Hellesylt si Stavanger, unele dintre cele mai frumoase atractii naturale ale Norvegiei. O astfel de vacanta ramane o experienta unica ce nu trebuie ratata !

Olanda Amsterdam

Circuite Olanda

Celebru pentru canalele, bicicletele, lalelele si muzeele sale, Amsterdamul este un oras incantator! Cunoscut si sub numele de “Venetia Nordului” datorita celor peste 100 de canale ale sale, capitala Olandei ofera aventuri la tot pasul, fie ca mergi pe jos, cu bicicleta sau la bordul unei ambarcatiuni. Arhitectura orasului, magnifica si atat de bine conservata, datand din secolul XVII, iti ofera o imagine bizara, daca nu usor incompatibila cu un oras vestit pentru atitudinea sa modernista si progresista.

Circuite Polonia

Polonia este o tara minunata, care a strabatut secole grele, pentru a ajunge in zilele noastre o natiune independenta si moderna. Cei care viziteaza Polonia ii descopera cu entuziasm cultura bogata, peisajele extraordinare, cladirile istorice și arhitectura impresionanta. Cracovia e capitala istorica a Poloniei, iar Varsovia e capitala sa actuala, inca din 1596. Ambele orase au Centrul vechi istoric inscris pe lista patrimoniului cultural UNESCO.

Circuite Portugalia

Portugalia este cunoscuta si sub numele de “tara celor 3 de F”: fotbal, orasul Fatima – unul dintre cele mai importante orase de pelerinaj ale crestinatatii si renumita muzica Fado. Dincolo de aceste trei simboluri nationale, Portugalia este renumita in lumea intreaga pentru vinul de Porto, pentru cetatile sale medievale, pentru o istorie fascinanta dar si pentru cele doua zone insulare de un exotism greu de egalat, Azore si Madeira precum si regiunea Algarve, renumita pentru frumusetea ei

Circuite Macedonia de Nord

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Circuite Republica Moldova

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Circuite Romania

E timpul sa faci un circuit in Romania si sa prinzi toate atractiile dintr-o lovitura. Este tara ta! Viziteaza!

Circuite Rusia

Rusia este una dintre cele mai iubite destinatii de vacanta. Este cea mai mare tara din lume si ascunde multe cufere cu atractii turistice, o mie si una de povesti de dragoste celebre, povesti pline de mister, seductie si spionaj in timpul Razboiului Rece. Descopera Moscova, un oras definit prin mister. Lasa-te absorbit de atmosfera unei Rusii comuniste, cu o arhitectura solida, sculpturi reci si o grandoare neobosita pe care o gasesti la fiecare pas.

Circuite Serbia

Belgrad, este locul unde trebuie sa ajungi macar o data in viata, fiind un centru multicultural in plina forfota, cu sute de cafenele pline de oameni prietenosi.

Circuite Slovenia

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Circuite Slovacia

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Spania Barcelona

Circuite Spania

Spania este o destinatie care fascineaza orice tip de turist. De la insule cu tenta exotica, cu apa turcoaz si nisip fin cum este Mallorca, pana la petreceri vibrante in Ibiza si castele si muzee in Barcelona si Sevilla. Sa vizitezi si sa descoperi Spania iti garantam ca nu te vei plictisi.

Circuite Suedia

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Istanbul - Agia Sofia

Circuite Turcia

De la Istanbul la Ankara, Bodrum si Antalya pana in Anatolya, Cappadocia si Izmir, Turcia atrage milioane de turisti prin cultura, infrastructura, arta, mancare si bun simt!

Circuite Ucraina

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Budapesta

Circuite Ungaria

Ungaria este recunoscuta in lume pentru multe lucruri: de la deliciosul gulas, pana la arhitectura boema si centrele de spa in care te poti relaxa.

Circuite Tara Galilor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Circuite Scotia

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Telefon: 0724514592